Бойко Борисов имал офшорка в Кипър, твърди Бареков

Бойко Борисов имал офшорка в Кипър, твърди Бареков
Офшорката е все още действаща, но дяловете на четиримата са прехвърлени на две кипърски фирми, твърди Бареков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал офшорна фирма в Кипър, се твърди в разследване на журналистката Диляна Гайтанджиева, представено от нея и от Николай Бареков, предаде БГНЕС.

Според репортажа,  Борисов е имал офшорка в Кипър. Фирмата носи името "Химтекс" и е регистрирана през 1994 година с предмет на дейност - внос, износ, търговия и инвестиционно посредничество. Дружество със същото име е било регистрирано и в България. Съдружници в офшорката с равни дялове са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Мирослав Дерменджиев, Живко Делчев.

"Офшорката е все още действаща, но дяловете на четиримата са прехвърлени на две кипърски фирми, отговорни за мениджмънта на офшорката. Компанията обаче така и не е подавала годишни финансови отчети пред местните власти", твърдят Гайтанджиева и Бареков.

Борисов съобщи, че вече е завел дело срещу бившия шеф на ТВ7 Николай Бареков за 10 000 лева.

В профила си във Фейсбук Борисов написа в сряда:

"Заведох дело срещу Николай Бареков за 10 000 лева. Съдя го за серия от обиди и лъжи, които той изрече в публичното пространство по мой адрес".

#Кипър #Бареков #Борисов #Николай Бареков #Диляна Гайтанджиева #Бойко Борисов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници