Северна Корея разработва електромагнитно оръжие

Северна Корея разработва електромагнитно оръжие
Северна Корея разработва електромагнитни оръжия /ЕМО/, с които да може да блокира електронното оборудване на южнокорейската армия. Снимка: vbox7.com
A A+ A++ A

Северна Корея разработва електромагнитни оръжия /ЕМО/, с които да може да блокира електронното оборудване на южнокорейската армия, твърди разузнаването на Сеул, предаде БГНЕС.

В доклад до парламента, Националната разузнавателна служба /НРС/ съобщава, че Пхенян използвал руска технология за създаване на инсталации, произвеждащи мощен електромагнитен импулс. Севернокорейският лидер Ким Чен Ун гледал на кибератаките като на военно средство – заедно с разработването на ядрени оръжия и ракетни програми.

Шпиони на Пхенян действали активно в Китай и Япония, където се опитвали да разпространяват информации в подкрепа на каузите на Пхенян.

Според Сеул в Северна Корея действа елитно подразделение от около 3000 души, специализирани във воденето на електронна война. Освен срещу обичайните си военни обекти, севернокорейските атаки са насочени срещу банки, правителствени служби, телевизионни станции и сайтове на други медии.

#Корея #Ким Чен Ун #медии #Китай #Япония #Пхенян #НРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници