Британската петиция срещу имигранти е подкрепена и от българи и румънци

Британската петиция срещу имигранти е подкрепена и от българи и румънци
Според "Дейли експрес" българи и румънци също са против имигрантския поток. Снимка: www.omegaworktravel.com
A A+ A++ A

„Кръстоносният поход" на „Дейли експрес" за запазване на граничния контрол за имигрантите, идващи от България и Румъния, получи неочаквана подкрепа. Тя дойде от техните съотечественици, които вече са настанени във Великобритания.

С по-малко от два месеца до официалното премахване на ограниченията и началото на новия очакван наплив, посланието от румънците и българите, живеещи на Острова, е, че на техните сънародници трябва се попречи да дойдат в Обединеното кралство, пише „Дейли експрес", цитирано от агенция "Фокус".

27-годишната Адела Думитраче, която работи като детегледачка в Лондон, заяви: „Има хора, които имат ценен принос за икономиката, и на тях трябва им се разрешава да остават тук и престоят им тук да бъде узаконяван, но не трябва да се допускат останалите."

Монтажникът на прозорци, 34-годишният Младен Димитров, който живее в Бърнингам, но работи за българска компания, заяви: „Отварянето на пазара и допускането на повече хора единствено ще направи нещата по-трудни за всички и ще доведе до намаляване на заплащането."

24-годишната Николета Василеску, от Румъния, която говори пет езика и работи в хотел, каза: „Това само ще обезцени нашия труд."

Техните коментари идват на фона на силната подкрепа за кампанията на изданието. В неделя броят на гласувалите против новите имигранти достигна 30 000 души.

#българи #румънци #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници