Потребителите на KIndle Fire получават повече съдържание, но са по-недоволни от собствениците на iPad

Потребителите на KIndle Fire получават повече съдържание, но са по-недоволни от собствениците на iPad
A A+ A++ A

ChangeWave публикува резултати от проучване сред собствениците на iPad и Kindle Fire за удовлетвореността им от таблетите. Оказва се, че 74% от притежателите на iPad са доволни от притежаваните от тях устройства, докато сред собствениците на Kindle Fire тези проценти са 54. В резултат на това 29% от собствениците на iPad са съобщили, че планират да прекарат повече време с таблетите си през следващите 90 дни. Сред притежателите на Kindle Fire тези проценти са 19.

Проблемите, изтъквани от клиентите на Amazon, са предимно недостатъци на дизайна на устройството, които трудно ще бъдат поправени със софтуерен ъпдейт. Сред тях са липсата на хардуерни бутони за управление на звука и отсъствието на камера, а за 10% от потребителите 7-инчовият дисплей не е достатъчно голям. Сред най-големите предимства на Kindle Fire потребителите изтъкват цената му от $199 - това са направили 59% от анкетираните. Дисплеят е на второ място с 31%, а интерфейсът е посочен като предимство от 27% от участниците в проучването. Размерът на дисплея е посочен на първо място от едва 12% от притежателите на Kindle Fire.

Резултатите от проучването на ChangeWave показват, че Kindle Fire може би е по-сериозна конкуренция за останалите таблети с Android на пазара, отколкото за iPad, тъй като удовлетвореността на потребителите от него (54%) е повече от средната за другите устройства. В същото време алтернативните таблети с Android са доста по-скъпи и сложни на фона на Kindle Fire.


http://www.changewaveresearch.com/articles/2012/amazon_20120202.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино