България не може да понесе революция, казва министър Стоянович

България не може да понесе революция, казва министър Стоянович
Стоянович подчерта, че би подкрепил всеки, който застава зад ясна, чиста кауза. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Хубавите неща в българската история са правени от будители-еволюционери. Революционерите са една прекрасна добавка към това. България не може да понесе поредна революция“, заяви министърът на културата Петър Стоянович във връзка със студентските протести.

Стоянович подчерта, че би подкрепил всеки, който застава зад ясна, чиста кауза, без да е маша в нечии ръце и че той самият е бил сред първите редици на протестиращите в началото на прехода.

„Когато те карат да обръщаш системата с хастара навън, трябва да внимаваш в чии ръце е знамето, кой стои пред теб, защото има реална възможност в един момент да се окажеш функция на нечия чужда воля. За жалост това се разбира толкова късно, че ти се разочароваш даже от красивата борба за свобода”, обърна се министърът на културата към младите хора.

„В същото време обаче не знам колко ясна е тяхната кауза“, добави той.

„Да кажеш само, че нещо не ти харесва, отдавна не е достатъчно, особено в ХХІ век. В момента, в който ми обяснят защо аз трябва да падна, с политиката, която аз водя в моето министерство или моите колеги в техните ресори, бих чул техните аргументи. Въпросът е да видим какво можем да свършим”, заяви министър Стоянович.

#Петър Стоянович #протести #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници