Google разширява възможностите за обработка на изображения и видео в Google+

Google разширява възможностите за обработка на изображения и видео в Google+
A A+ A++ A

Google не пропуснаха да се включат и те със събитие през натоварения октомври. Засега компанията не представя нов телефон или пък таблет от серията Nexus, както всички очакваме, но за сметка на това обновява някои от услугите си. Част от тях са за потребителите на Google+, които вече ще разполагат с много повече възможности за работа с изображения - организиране, споделяне, съхраняване и редакция. Например следващата версия на приложението на Google+ за iOS ще публикува снимките с пълна резолюция и ще позволява синхронизация на изображенията, дори и да не сте отворили приложението. За съжаление засега от компанията не съобщиха кога можем да очакваме тази нова версия.

Потребителите на Google+ ще разполагат и с повече филтри за обработка на снимките си, но това не е кой знае каква новина в ерата на Instagram. Това, което може да изведе Google една крачка напред, е функцията Auto Awesome, която позволява да създадете GIF изображение от серия от снимки. Сред новите инструменти има такъв, който позволява да раздвижите изображение или пък да премахнете от него хора, които не искате да са там. Вече познаваме функцията Auto Enhance, която автоматично подобрява снимките, но вече има повече контрол върху степента на ретуширане.

Не са забравени и почитателите на видеото. Auto Awesome Movie например може да намери различни материали, които сте публикували в Google+ и са свързани помежду си, и да ви направи клип от тях с музикален фон и ефектни преходи и анимации. Разбира се, можете да използвате тази функция и като сами изберете материалите, а Google+ ще ви ги сглоби. Ако ви се струва, че с тази промяна Google стъпват на територията на iMovie, знайте, че е така. Освен това можете да използвате и различни филтри за обработка на видеото.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино