Със скандал започна делото срещу имамите в Пазарджик

Със скандал започна делото срещу  имамите в Пазарджик
Група привърженици на обвинените имами демонстративно снимаха лицата на всички журналисти, които, според тях, са задавали неудобни въпроси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Със скандал започна заседанието по делото срещу 13-те имами в Пазарджишкия окръжен съд. Единият от свидетелите - имамът Сюлейман Челеби, отправи директни обвинения в съдебната зала, че прокуратурата се гаври с мюсюлманската общност в България, предаде БНР.

Прокурор Недялка Попова попита имама от Разград Сюлемайн Челеби дали е пренасял пари от Турция в България по време на участието му в международен семинар в Истанбул през 2009-а година, организиран от министерството на образованието на Саудитска Арабия. Срещу въпроса остро възразиха и обвинените имами. Пред медиите Челеби заяви, че срещу мюсюлманите в България се води дискриминационна политика от цялата държавна система у нас.

"Цялата общност, мюсюлманска, в България от почването на това дело е сърдита, меко казано, на всички институции в България. Медиите са инструмент, които чернят исляма - една свята, мирна религия, чернят я. Не, никой не напада никого. Ако аз съм ви ударил един шамар, вие ще се отбранявате, нали. За която и да е религия, откъдето и да идват пари, това не трябва да плаши никого, защото мисля, че в България основи за такива крайни течения няма", заяви Челеби.

Група привърженици на обвинените имами демонстративно снимаха лицата на всички журналисти, които, според тях, са задавали неудобни въпроси.

#Пазарджишкия окръжен съд #Недялка Попова #Разград #имам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници