Бонбони срещу боклук в Разград

Бонбони срещу боклук в Разград
A A+ A++ A

Традиционната кампания за пролетно хигиенизиране на населени места започна в Разград в понеделник, съобщиха от общината.

Кампанията ще продължи до 29 април и включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации.

Акцията „Бонбони за смет“ ще се проведе традиционно в последния ден от кампанията. На 29 април малките жители на града ще получават торбички с лакомства срещу събрания от тях боклук от обществени места. В торбичките ще има и талонче за томбола, която ще се тегли на 9 май, когато ще бъдат обявени и наградени и победителите в останалите категории от кампанията по хигиенизиране.

Категориите, в които ще се извърши класиране на участниците, са: населени места, училища, детски градини, организации и фирми и гражданско участие. Наградите са предметни – за първо място на стойност 300 лв., на второ – на стойност 200 лв., на трето – 100 лв.

Участниците в кампанията могат да направят заявка за материали за почистването – ръкавици и чували – на тел. на отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград – тел. 084 618 186, а на този и на телефон на сметосъбиращата фирма „Уейст Солюшънс България“ЕООД – 084 660 580 се приемат заявки за транспортиране на събраните отпадъци от териториите за обществено ползване в населените места.

#Разград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници