Пианото да се маха от паметника на Цар Освободител, настояват от БСП

Пианото да се маха от паметника на Цар Освободител, настояват от  БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите от Коалиция за България Кирил Добрев и Страхил Ангелов се възмутиха от протестиращите, които са поставили пиано пред паметника на Цар Освободител.

“Искам да припомня на мирно протестиращите български граждани, които ползват паметника за катерушка, че той е построен в едни от най-тежките години за България, издигнат в знак на признателност”, посочи Кирил Добрев от парламентарната трибуна, цитиран от OFFNews.

Той припомни, че паметникът бе ремонтиран наскоро с пари на руски бизнесмен. Добрев попита министъра на културата Петър Стоянович дали е разговарял по темата със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

“От началото на протеста паметникът е окичен с плакати и балони, дори в определени моменти бе опънат и простор, на който къмпингуващите простираха прането си. Имате ли комуникация с Фандъкова и СОС? Питам, за да знам дали има шанс в скоро време бирфестът, който е наоколо, да бъде затворен. Сутринта, като идвах на работа, протестиращите праскаха карти и единият се ядосваше защо не му е дошла четвърта деветка”, разказа Кирил Добрев.

Страхил Ангелов подкрепи колегата си Добрев, като посочи, че е готов, ако се наложи, сам да премести пианото.

#Коалиция за България #Кирил Добрев #Страхил Ангелов #Петър Стоянович #Йорданка Фандъкова #Фандъкова #СОС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници