Бюджет 2014 ще увеличи ефективността на публичните разходи, заяви Чобанов

Бюджет 2014 ще увеличи ефективността на публичните разходи, заяви Чобанов
Не трябва да разглеждаме бюджета само като инструмент за по-висок икономически растеж, а цялостното отношение, заяви Чобанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Акцентът сред мерки в бюджета за 2014 г. за стимулиране на икономическия растеж пада върху увеличаване на ефективността на публичните разходи и подобряване на качеството на публичните услуги, предложенията в данъчното законодателство за намаляване на административната тежест и за подобряване на функционирането на единната сметка, заяви министърът на финансите Петър Чобанов в интервю за вестник „Стандарт“.

„Не трябва да разглеждаме бюджета само като инструмент за по-висок икономически растеж, а цялостното отношение, което има правителството чрез своята програма“, подчерта Петър Чобанов и допълни, че чрез осигуряване на по-добра среда ще стимулира бизнеса отново да започне да мисли за инвестиции.

Той подчерта, че с философията на Бюджет 2014 се прекратява досегашната практика всяка година да се дава допълнителен ресурс на всяко ведомство, без да е ясен резултатът от разпределението му.

„Затова решихме да намалим т.нар. административни бюджети на министерствата, но да оставим възможност те да могат на състезателен принцип от тези заделени средства да бюджетират проекти с ориентация към конкретни резултати“, коментира министърът.

#Петър Чобанов #Бюджет 2014 #бюджет #растеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници