Никола Петров спечели младежкия конкурс за поезия „Веселин Ханчев“

Никола Петров спечели младежкия конкурс за поезия „Веселин Ханчев“
Младият поет Никола Петров – един от нашите колеги в Novinite.com и Novinite.bg – получи първата награда на конкурса „Веселин Ханчев“. Снимка: Блиц
A A+ A++ A

Никола Петров – един от журналистите на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg – спечели първа награда на младежкия конкурс за поезия „Веселин Ханчев“!

Нашият колега Никола спечели журито с произведението си „Въжеиграч (поради липса на естествено състояние)“.

Никола Петров, който е на 24 години, от София, и по образование е скандинавист, получи голямата награда „Златното яйце“, уникалната статуетка на младежкия конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ в Стара Загора, а организаторите на конкурса ще отпечатат първата му стихосбирка, озаглавена „Въжеиграч“.

Първата награда на тазгодишното издание на младежкия конкурс за поезия обаче не е първа за Никола, който вече има приз за трето място от същото състезание през 2010 г.

Втора награда на младежкия конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ за 2011 г. си поделят 22-годишният Димитър Манолов от Пловдив и 20-годишната Надежда Московска от София. Третото място зае 19-годишният Димитър Ганев от София. Още 11 млади поети получиха поощрителни награди.

Рекордните 1400 произведения от 153-ма автори участваха в 28-ото издание на конкурса тази година. Наградите бяха връчени на церемония на Античната улица в Регионалния исторически музей в Стара Загора.

В журито участваха поетите Мария Калинова, Йорданка Белева и Иван Ланджев. Днес в Къща-музей „Гео Милев“ се състоя  поетическа работилница за участниците. Проявите от конкурса завършват на 11 ноември в София, в Народно читалище „Бачо Киро“, където ще има поетическа среща на участниците и наградените.

Честито, Никола, и още много успехи и стихосбирки!

#Стара Загора #Никола Петров #поет #поезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници