ЕС обсъжда проблема с имиграцията

ЕС обсъжда проблема с имиграцията
Смъртта на бежанците, опитващи се да стигнат бреговете на Европа, предизвика вълна от призиви за действия, които да предотвратят по-нататъшни жертви. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерите на страните-членки в Европейския съюз ще обсъдят въпроса с наплива на бежанци към европейските държави на двудневна среща в Брюксел, която започва в четвъртък.

Дебатите идват няколко седмици след инцидента край италианския остров Лампедуза, където кораб с африкански имигранти потъна, а 364 души загинаха, предава „Фокус“.

Смъртта на бежанците, опитващи се да стигнат бреговете на Европа, предизвика вълна от призиви за действия, които да предотвратят по-нататъшни жертви.

Официално, двудневните разговори в Брюксел трябва да се съсредоточат върху увеличаването на заетостта и цифровата икономика, като френският президент Франсоа Оланд ще повдигне въпроса за поверителността на личните данни.

Въпреки това, южноевропейски държави, сред които Италия, Гърция, Малта, Кипър, България и Испания, се очаква да насочат разговорите върху вълната от имигранти от Северна Африка и Близкия изток, с които, по техните думи, те са оставени да се справят сами.

#Европейски съюз #Сирия #Северна Африка #имигранти #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници