Нотариуси на върха на схемата за трафик на деца, твърди Бенатова

Нотариуси на върха на схемата за трафик на деца, твърди Бенатова
Бенатова призова властите в Гърция най-сетне да обърнат внимание и на хората, които стоят като лидери на каналите за трафик. Снимка: www.tvto.info
A A+ A++ A

Има наказани в разследванията през годините относно каналите за трафик на български деца в Гърция. Въпросът е какви хора са били наказани. Няма наказани адвокати и нотариуси, които са важна брънка в цялата схема с тези канали за трафик на деца, няма и наказани клиенти след тези разследвания, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия разследващият журналист Миролюба Бенатова.

"На върха на подобни схеми винаги са нотариуси, адвокати и лекари - богатите са обикновено такива хора, а другите хора по веригата колкото и много да са на брой обикновено са бедни хора. Големите пари не отиват при тях", коментира Бенатова.

Според нея, в болниците и в общините има хора, които си затварят очите, когато дадени бременни жени постъпват в лечебни заведения, разни хора им плащат престоя и така нататък.

Тя призова властите в Гърция най-сетне да обърнат внимание и на хората, които стоят като лидери на тези канали за трафик, ако реално смятат да се справят с този вид престъпления.

#Миролюба Бенатова #трафик #деца #Бенатова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници