Да се забрани на младите водачи да шофират мощни коли, настоява Т. Буруджиева

Да се забрани на младите водачи да шофират мощни коли, настоява Т. Буруджиева
Буруджиева уточни, че експертите ще определят каква да е допустимата мощност на автомобила, какъв да е "преходният период" за младия шофьор - 6 месеца или една година. Снимка: novinar.bg
A A+ A++ A

Да се забрани на младите водачи да шофират мощни автомобили, предложи депутатът от БСП Татяна Буруджиева, съобщава "Дневник".

Тя се ангажира да внесе такъв текст в бъдещ нов закон за движение по пътищата, който беше обсъждан по инициатива на депутати от БСП във вторник в парламента.

Буруджиева уточни, че експертите ще определят каква да е допустимата мощност на автомобила, какъв да е "преходният период" за младия шофьор - 6 месеца или една година. Не се ангажира и със санкция, но смята, че ако такъв водач предизвика катастрофа в нарушение на забраната и има жертви, трябва да се отнема книжката.

"Всички, които сме изкарали шофьорски изпити, знаем как в началото колата те кара теб, а не ти колата. Нямайки достатъчно навици и опит по пътищата, една много мощна кола, с която дори не усещаш скоростта на движение, може да бъде фактор за недостатъчно добрите решения на младия шофьор", смята още депутатът.

#БСП #Татяна Буруджиева #Буруджиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници