Sony и Samsung LSI ще се конкурират за камерата на Galaxy S5

Sony и Samsung LSI ще се конкурират за камерата на Galaxy S5
A A+ A++ A

Доскоро Sony беше единствената компания, която беше овладява масовото производство на 13МР BSI модули за камерафони и това беше причината тези компоненти да намерят място в топмоделите на Samsung за тази година. По-късно тази година корейците и други компании като Toshiba също започнаха да правят такива модули, което означава, че цената им ще намалее и те ще намерят място и в устройства от по-нисък клас. По всичко личи, че през следващата година моделите от висок клас ще заложат на 16МР камери.

Според информация на корейското издание ETNews Sony и Samsung LSI се канят да се борят за правото да станат доставчик на 16МР CMOS сензори за Galaxy S5. През ноември Samsung се кани да започне да събира мостри от компонентите на смартфона и до края на годината трябва да вземе решение на кои да се спре. Засега Sony има предимство по отношение на качество и надеждност, но и корейците успяха да предложат различни подобрения в модулите си като технологията ISOCELL и система за оптична стабилизация. На свой ред Samsung LSI е част от Samsung Electronics и това може да наклони везните в нейна полза.

В друга информация от сайта Joseilbo, който първи започна да твърди, че представянето на смартфона ще бъде през януари, се казва, че Samsung обмисля да избере за него 64-битов осемядрен процесор Exynos и 4GB RAM. Китайския сайт Mydrivers на свой ред твърди, че Samsung ще използва метал за корпусите на устройствата от премиум серията Е, докато Galaxy S5 ще е с пластмасов панел, имитиращ кожа.

http://www.unwiredview.com/2013/10/21/sony-and-samsung-lsi-battle-for-galaxy-s5-16-mpx-camera-64-bit-cpu-4gb-of-ram-faux-leather-back-rumored/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино