Правителството като метастази при рака, заяви Борисов

Правителството като метастази при рака, заяви Борисов
„Ако ГЕРБ дойде на власт, Томислав Дончев знае как за два дни да договори европейските средства“, каза още Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това управление е като метастази при рака. Ако го премахнеш навреме, ще се излекуваш“, заяви председателят на ГЕРБ, Бойко Борисов.

„Ако ГЕРБ дойде на власт, Томислав Дончев знае как за два дни да договори европейските средства“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ посочи пред симпатизанти в Шумен, че правителството няма откъде да вземе 2-3 млрд. бюджетни средства, за да построи автомагистрала „Хемус”.

„Няма как да ви кажа, че ще ви се случи нещо хубаво“, добави той.

Борисов припомни, че по времето на ГЕРБ са строени магистрали на цена 3-4 млн. лв. на км., а в момента се строят на 16 млн. лв. на км., и то от бюджетни средства.

„От 1 януари 2014 година мандалото хлопва и ще загубим еврофинансирането за автомагистрала „Хемус”. Каквото е договорено до 1 януари, това е. След това дори и Барозу да стане премиер, няма да може да го предоговори. Затова тези месеци сега са фатални”, посочи Борисов.

Според него, „такъв е планът „Орешарски” - да вземеш заем и да го раздадеш“.

Борисов отбеляза, че в момента приходните агенции не работят.

„Както са тръгнали, ще взимат нов заем до края на година. Ако изтеглят още един заем, ще сринат валутния борд. Може и такъв да им е планът, както направиха по време на Виденов”, заяви Борисов.

По думите му, спестените пари на българските граждани, фирми, търговските банки са над 80 млрд. лева и може целта да са точно тези пари.

„Защо 23 години след революцията отново управляват децата на политбюро?”, попита Борисов.

„Когато си подавах оставката, излязох през главния вход на Народното събрание и се сбогувах с хората, а не като Орешарски през задния”, каза още Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #правителство #ГЕРБ #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници