Telenor планира големи инвестиции в GLOBUL, ще смени и името на телекома

Telenor планира големи инвестиции в GLOBUL, ще смени и името на телекома
A A+ A++ A

Един от въпросите, последвали придобиването на GLOBUL и месните обекти на Germanos от норвежкия телеком Telenor, бяха свързани с името на телекома. Предвид досегашната практика на компанията да оперира под своето име на пазарите, на които присъства, отговорът на този въпрос беше очевиден, но вече имаме и официално потвърждение от изпълнителния директор Стейн Ерик Велан.

В интервю за вестник "Капитал" той заявява, че промяната на името на Telenor е неизбежно, но това ще стане след солидни инвестиции и осигуряване на качествени услуги, за да могат потребителите да направят разлика между сегашното състояние на компанията и новото. Това ще се случи по някое време през следващата година, а инвестициите с подобряване на мрежата са планира за следващите 12-24 месеца. Засега не се споменава сумата им, но вече се преговаря с потенциалните доставчици и се разглеждат предложенията им.

Инвестициите ще засегнат не само мрежата, но и маркетинга, дистрибуцията и грижата за клиента. Предстоят и много вътрешни промени, но те няма да са свързани със съкращения, а с промяна в начина на работа и замяната на кабинетите в компанията с голямо отворено пространство. Засега не се планира предлагането и на телевизионна услуга, но все пак ще допълним, че компанията е подготвена за такава, тъй като има и подразделение за сателитни услуги.

По отношение на мобилните тарифи Стейн Ерик Велан казва, че те са синхронизирани заради мерките на регулатора и силната конкуренция в сектора. Според него има място за ценови корекции, но е по-вероятно те да останат такива, но да носят повече стойност на потребителите. Без коментар остава въпрос за споделяне на мрежи с други оператори, защото това е част от стратегията на компанията.

Цялото интервю можете да прочетете тук:
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2013/10/18/2163825_novoto_ime_na_globul_shte_e_telenor/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници