Google с почти рекордни финансови резултати през третото тримесечие

Google с почти рекордни финансови резултати през третото тримесечие
A A+ A++ A

Акциите на Google се търгуват на цена почти 1000 долара за брой на щатската фондова борса, а финансовите резултати на компанията за третото тримесечие на годината лесно могат да обяснят тази цена. Google отчитат 14,11 милиарда долара приходи, които са с 19% повече спрямо предходната година по същото време. 93% от тези приходи са генерирани от компании и услуги, които са собственост на Google. 12,1 милиарда пък са приходите от реклама.

Motorola са допринесли с едва 998 милиона долара, но пък това все пак е по-добре от миналогодишното им представяне с 843 милиона долара. За съжаление производителят на мобилни телефони продължава да отчита оперативна загуба от 342 милиона долара, която година по-рано е била 199 милиона.

Чистите приходи на Google за третото тримесечие на 2013 г. са 3,23 милиарда, което не е рекорд в историята им, но не е толкова далече от максималните 3,55 милиарда, които компанията отчете през първото тримесечие на тази година. На годишна база обаче увеличението е доста впечатляващо в сравнение с 2,79 милиарда долара миналата година по същото време. 55% от приходите (или 7,2 милиарда долара) са генерирани извън САЩ. Google продължава да отчита спад в цената на клик, но за сметка на това броят платени кликове се е увеличил с 23%.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници