Интерпол търси родителите на отвлечено от роми дете в Гърция

Интерпол търси родителите на отвлечено от роми дете в Гърция
Снимка: СтандартНюз
A A+ A++ A

Гръцките власти са поискали помощ от Интерпол за откриването на родителите на русо момиченце със зелени очи, намерено в ромско семейство. Изпратени са и ДНК пробите на Мария, за да се търси възможно съвпадение в списъка на изчезнали деца.

В отговор на молбата за помощ, от събота са получени над 5000 обаждания от хора, които търсят изчезналите си деца, или предоставящи информация. Детето е под грижите на благотворителната организация "Детска усмивка" и е в добро здраве, съобщава "СтандартНюз".

Детето говори само няколко думи на цигански диалект и на гръцки, а полицията предполага, че момиченцето е от някоя северна или източна европейска държава - от Скандинавия или от България.

Гръцките власти са се свързали и с други международни организации и благотворителни групи, които се занимават с изгубени или отвлечени деца.

Четиридесетгодишната жена и 39-годишният мъж са арестувани и обвинени в отвличане, а полицията разследва дали детето е жертва на трафик на хора. Това стана след като ДНК тестове показаха, че двойката в ромския лагер, с която Мария е живеела, не са нейни биологични родители.

При разпита двойката роми са дали най-малко пет противоречиви отговора за това защо Мария живее с тях, включително че детето било намерено пред супермаркет.

#дете #Гърция #роми #Интерпол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници