Според Борисов, правителството не може да се справи с бежанците

Според Борисов, правителството не може да се справи с бежанците
Бойко Борисов обяви във фейсбук профила си, че е обсъдил проблемът с бежанците, с българския еврокомисар Кристалина Георгиева. Снимка: www.focus-news.net
A A+ A++ A

Бойко Борисов обяви във фейсбук профила си, че се е срещнал с българския еврокомисар Кристалина Георгиева и заедно са обсъдили проблема с бежанците у нас.

“Българското правителство не може да се справи адекватно с бежанския проблем и с това за пореден път проличава неопитността на премиера Орешарски”, смята Борисов.

“Изразих разбирането си, че Европейският съюз трябва да отделя максимално средства, които да отидат в съседните на Сирия страни, за да може бежанците да остават максимално близо до родината си и тези държави да се справят с нуждите им, вместо хората да са принудени да тръгват към по-далечни страни като нашата”, споделя бившият премиер.

По думите му, Кристалина Георгиева е казала, че тя като еврокомисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи помага на страни като Ливан, Йордания, Турция, Египет, Ирак и колкото повече ЕС им помага, толкова по-малко бежанци тръгват към нас и към Европа.

Борисов споделя още, че според Георгиева работата на българските власти трябва да бъде насочена към подобряване на условията в бежанските центровете.

#Бойко Борисов #Кристалина Георгиева #ЕС #Ливан #Йордания #Турция #Египет #Ирак #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници