Започва строителството на кръстовище на две нива при Семинарията

Започва строителството на кръстовище на две нива при Семинарията
Предвижда се през цялото време на изпълнение на проекта да не се спира изцяло движението, а само определени платна.Снимка: blog.tkulev.com
A A+ A++ A

След протести на недоволни граждани и последвалото поправянето на проекта, от събота започва строителството на кръстовището на две нива при Семинарията в София, съобщава "Дневник".

От Столичната община обещават да няма нито едно отсечено дърво, да има шумоизолираща стена до близките сгради и преминаването от оттам да бъде намалено от 10-15 на 1-2 минути.

Проектът беше представен в петък от зам.-кмета по транспорта Любомир Христов и представители на проектантите и изпълнителя.

Кръстовището на "Симеоновско шосе" и "Алея Яворов" е с прогнозна стойност 13,5 млн. лева, но е възможно да струва по-евтино и с остатъка от парите да бъде извършени други дейности. Финансирането се поема от бюджета на общината и заем от Европейската инвестиционна банка. Срокът на изпълнение на "ГБС Инфраструктурно строителство" е 6 месеца, но най-вероятно ще се наложи през зимните месеци януари и февруари строителството да спре.

"Очакванията са в разгара на лято 2014 г. кръстовището да бъде изцяло готово", заяви Любомир Христов.

Предвижда се през цялото време на изпълнение на проекта да не се спира изцяло движението, а само определени платна.

#Семинарията #София #Столична община #Любомир Христов #кръстовище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници