Реформаторският блок и КНСБ с обща позиция за управлението

Реформаторският блок и КНСБ с обща позиция за управлението
Когато обществото и икономиката нямат имунна система, не говорим за леви или десни мерки, имаме пациент на смъртно легло, коментира Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок и КНСБ имат сходни виждания по отношение на борбата с монополите и корупцията, защитата на потребителите и кредитополучателите и защитата на работниците.

Позицията бе заявена на среща между представители на Блока и синдиката в петък, на която реформаторите представиха мерките си за икономическа стабилност на страната.

От страна на блока присъстваха Радан Кънев (ДСБ), Найден Зеленогорски (ДБГ), Корман Исмаилов (НПСД), Николай Ненчев (БЗНС), Пламен Антов (СДС) и Евгени Кънев от Гражданския съвет. КНСБ пък беше представена от своя председател Пламен Димитров. Мерките на блока бяха представени от Найден Зеленогорски.

„Голяма част от предложените от нас мерки са сходни с вижданията на КНСБ. Различията обаче също са много важни, особено когато говорим за отношения дясно-център и синдикати. Това е сигурен знак, че и двете страни си вършат работата", коментира Радан Кънев, цитиран от пресцентъра на "Движение България на гражданите".

Различията между синдикатите и реформаторите са най-вече по отношение на преразпределението на бюджетните разходи и осигуртителните прагове.

Той обаче беше категоричен, че никой не може да е толкова десен, за да е съгласен работниците да стоят без заплати или единствено изрядните данъкоплатци да стават жертва за сметка на неспособността на държавата да събира приходите си.

"Когато обществото и икономиката нямат имунна система, не говорим за леви или десни мерки, имаме пациент на смъртно легло", добави Кънев.

От КНСБ обявиха, че ще очакват цялостната икономическа програма на блока преди предсрочните избори, които според тях, а и според реформаторите, са неизбежни.

#Реформаторският блок #КНСБ #Радан Кънев #Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници