Нападението срещу Доган - опит за политическо убийство, смята Местан

Нападението срещу Доган - опит за политическо убийство, смята Местан
На въпрос дали се подобрява здравословното състояние на Доган, председателят на ДПС каза: „Пожелавам му да оздравее скоро”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„За нас няма никакво съмнение, че нападението над Ахмед Доган беше организиран опит за политическо убийство и точно тази теза ще застъпя пред почитаемите съдии“, заяви лидерът на ДПС, Лютви Местан.

„Няма да подкрепя какъвто и да е пряк или косвен опит отговорността за това, което се случи, да се прехвърли върху ДПС. Г-н Доган беше жертва на покушение и отговорността, че в България това се случи пред очите на цялата нация, е на онези органи, които са призвани да осигурят охраната на политици от ранга на г-н Доган. Той беше и продължава да бъде в режим на специална охрана”, коментира Местан.

На въпрос как ще коментира изявлението на Октай Енимехмедов, че е влязъл в залата, за да застреля Ахмед Доган, Местан каза: „Аз съм първият, който коментира този факт като изявление, направено между 8 и 10 души, в стаичката, в която се оказваше първа медицинска помощ на г-н Доган“.

„Призованият за свидетел по делото, тогава градски прокурор – Николай Кокинов, каза, че при първия спонтанен разпит нападателят е признал, че е имал идея да убие г-н Доган. Аз това чух от г-н Кокинов. Той вчера пред съда е казал, че е чул друг израз от Октай Енимехмедов – че имал за идея да гръмне Доган. Няма да споря, възможно е аз да съм чул, че е искал да го убие. Няма да споря с г-н Кокинов, защото този разговор не е записан, макар че освен мен, това признание на г-н Кокинов чуха и други колеги. Но дори да е казал „да гръмна г-н Доган” по смисъл „да гръмна някого” означава „да убия някого”, заяви Местан.

На въпрос дали Ахмед Доган е редовно призован по делото, Лютви Местан посочи: „Самият факт, че е представен болничен лист, означава, че все пак е бил призован и явно е възпрепятстван да се яви на делото по уважителни причини”.

На въпрос дали се подобрява здравословното състояние на Доган, председателят на ДПС каза: „Пожелавам му да оздравее скоро”. 

На въпрос дали поръчителите на покушението са от средите на ДПС или извън тях, лидерът на партията заяви: „Аз се надявам, че специализираните органи – следствието и прокуратурата работят по тази версия”.

#Ахмед Доган #Лютви Местан #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници