Обвинението поиска 3 години условна присъда за Виолета Николова

Обвинението поиска 3 години условна присъда за Виолета Николова
Държавното обвинение поиска 3 години условно и 5 години изпитателен срок за бившия изпълнителен директор на Агенцията по вписвания, Виолета Николова. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Държавното обвинение поиска 3 години условно и 5 години изпитателен срок за бившия изпълнителен директор на Агенцията по вписвания, Виолета Николова, предаде standartnews.com.

Прокуратурата поиска от съда Николова да бъде лишена от правото да заема държавна, или обществена длъжност, правото да упражнява съответната професия и настоя да й бъдат конфискувани имоти.

Според обвинението, смекчаващи обстоятелства в случая са чистото съдебно минало и факта, че тя е оказала съдействие и е дала обяснения по време на производството. За другите подсъдими - Раина Иванова и Тотка Стоилова, прокуратурата също поиска 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Николова беше уволнена заради това, че през 2011 г. сама си е дала бонуси в размер на десетки хиляди лева. След като си тръгна от агенцията, тя сама призна, че е получила общо 73 000 лева под формата на допълнително материално стимулиране.

#Тотка Стоилова #Виолета Николова #бонус #имоти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници