Немски епископ обяснява луксозния си начин на живот пред папата

Немски епископ обяснява луксозния си начин на живот пред папата
Епископът на германския гр. Лимбург Франц-Петер Тебарц-ван Елст пристигна във Ватикана, за да дава обяснения пред папа Франциск за прекалено луксозния си начин на живот. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Епископът на германския гр. Лимбург Франц-Петер Тебарц-ван Елст пристигна във Ватикана, за да дава обяснения пред папа Франциск за прекалено луксозния си начин на живот, предаде БГНЕС.

Епископът отлетя за Рим с полет на ниско тарифната авиокомпания „Райънеър“, след като в Германия избухна скандал за полета му първа класа до Индия. В родината му се засилиха призивите за оставка. Най-високопоставеният католически духовник в Германия - архиепископ Роберт Золиш критикува епископа на Лимбург и коментира, че скандалът не може да остане без последствия.

Общественото мнение се фокусира върху 53-годишния епископ, след като стана известно, че с църковни пари е изградил в енорията си истински палат с музей, зали за конференции и луксозни апартаменти на стойност 31 млн. евро. Първоначално проектът е трябвало да струва 5,5 млн. евро.

Критици на епископа го сравняват със скромния стил на папа Франциск и питат, колко добрини е можело да бъдат сторени с пръснатите за палата пари в изнемогващите от бедност африкански страни.

#папа Франциск #Лимбург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници