Windows Phone 8 GDR3 носи софтуерни подобрения и поддръжка на нов хардуер

Windows Phone 8 GDR3 носи софтуерни подобрения и поддръжка на нов хардуер
A A+ A++ A

Microsoft официално разкри подробностите за третото голямо обновяване на Windows Phone 8, което досега познавахме под името GDR3, но компанията нарича просто Update 3. С него идват важни хардуерни и софтуерни промени, които ще позволяват разширяването на портфолиото от продукти с платформата. Ще стане достъпен за съществуващите устройства през следващите седмици, а разпространението до всички устройства ще продължи няколко месеца.

Както очаквахме, с GDR3 WP8 получава поддръжка за четириядрени процесори Qualcomm Snapdragon 800 и 5" и 6" дисплеи с резолюция 1080p. Заедно с по-високата резолюция се увеличава и количеството информация, която се показва върху екрана като на широчина той вече може да покаже 6 икони вместо 4. Това дава възможност за показване на повече информация без превъртане.

С WP8 GDR3 идва нов режим за шофиране, който ограничава показването на разсейваща информация при шофиране. Има дори възможност за конфигуриране на автоматични отговори на входящите обаждания или съобщения. Направени са и допълнителни подобрения на функциите за достъпност, които правят платформата по-лесна за виждане, чуване и ползване, а това е важно за много потребители с проблеми.

Платформата улеснява споделянето на интернет, когато устройството се използва в комбинация с Windows 8.1. Вече можете просто да сдвоите през Bluetooth телефон и таблет или лаптоп и веднага получавате достъп до интернет без въвеждане на пароли или включване на функцията за споделяне на интернет чрез стартиране на точка за достъп.

Microsoft обещава още стотици скрити промени и подобрения, но все пак отличава няколко важни функции. Вече е възможно избирането на мелодия на звънене за различни функции - съобщения, електронна поща, напомняне в календара и др., а освен това е възможно избирането на различна мелодия за отделните контакти. Включена е опция за заключване на екранната ориентация, осигурен е по-добър начин за управление на вградената памет с повече опции за изтриване на ненужното.

По отношение на многозадачната работа компанията е улеснила затварянето на приложенията във фонов режим, като всяко показва и икона за затваряне. Подобрена е връзката с Bluetooth аксесоари, а освен това още при конфигуриране на устройството има опция за връзка с Wi-Fi мрежа за пестене на мобилен интернет трафик.

http://blogs.windows.com/windows_phone/b/windowsphone/archive/2013/10/14/announcing-our-third-windows-phone-8-update-plus-a-new-developer-preview-program.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници