Администрацията трябва да бъде стегната и добре платена, заяви Адемов

Администрацията трябва да бъде стегната и добре платена, заяви Адемов
Администрацията трябва да отговаря на изискванията на българските граждани, заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавната администрация трябва да бъде стегната, добре платена и да отговаря на изискванията на българските граждани, заяви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, предаде БТА.

Коментарът му бе по повод заявеното от премиера 10-% съкращение в държавната администрация.

Адемов уточни, че сега съществуващият модел на администрацията с увеличения от Симеон Дянков брой на държавните служители с 14 400 в края на мандата на предишното правителство не е удачен.

„Никой не е казал, че съкращенията ще бъдат механични“, каза в отговор на упреците на синдикатите министърът.

Според него преди да се пристъпи към такава мярка, трябва да се направи сериозен и функционален анализ на структурите на държавната администрация.

"От една страна трябва да положим усилия в бюджета за 2014 г. да се намали издръжката на отделните ведомства, да се предложат структурни корекции там, където е възможно, за да може в крайна сметка администрацията да бъде полезна на хората и да предлага услуги“, отбеляза министър Адемов.

Големият проблем по думите му е как да се намери начин, по който да се намалят разходите за издръжка, да се премахнат дублиращите се структури и да се освободи финансов ресурс и за други политики.

#Хасан Адемов #Адемов #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници