Президентът на Хърватия Иво Йосипович на посещение в България

Президентът на Хърватия Иво Йосипович на посещение в България
Президентът Иво Йосипович ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.
A A+ A++ A

Президентът на Хърватия Иво Йосипович ще бъде на 14 и 15 октомври на официално посещение в Блъгария по покана на българския държавен глава.

Задълбочаването на политическия диалог между България и Хърватия и перспективите за разширяване на двустранното икономическото партньорство след присъединяването на Хърватия към Европейския съюз ще бъдат водещите акценти по време на разговорите на двамата президенти.

Росен Плевнелиев и Иво Йосипович ще обсъдят въпроси от дневния ред на регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, както и процеса на разширяване на ЕС със страните от Западните Балкани.

На 14 октомври в 10.00 часа на пл. "Свети Александър Невски" в столицата президентът Росен Плевнелиев ще посрещне на официална церемония хърватския държавен глава. Президентът Иво Йосипович ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин.

В 10.25 часа в президентството двамата държавни глави ще се срещнат "на четири очи", след което ще се състоят пленарни разговори на двете официални делегации. В 11.45 часа в Гербова зала президентите Росен Плевнелиев и Иво Йосипович ще дадат съвместна пресконференция за представителите на медиите.

През първия ден от официалното си посещение президентът на Хърватия ще се срещне и с председателя на Народното събрание Михаил Миков и с министър-председателя Пламен Орешарски. Президентът Йосипович ще разгледа археологическите разкопки и подземната железница при Метростанция "Сердика".

На 15 октомври президентите Росен Плевнелиев и Иво Йосипович ще открият българо-хърватски бизнес форум в Българската търговско-промишлена палата. По-късно президентът Йосипович ще се срещне с ръководството на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и ще изнесе лекция на тема: "Европейската перспектива на региона на Югоизточна Европа". Президентът на Хърватия ще разгледа и част от експозицията на Националния исторически музей.

#Росен Плевнелиев #Иво Йосипович #Хърватия #Михаил Миков #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници