Чакат ни катаклизми в проблемните сектори, вещае КНСБ

Чакат ни катаклизми в проблемните сектори, вещае КНСБ
Според Димитров няколко инстанции са готови на стачки. Снимка: banks.dir.bg
A A+ A++ A

"Напрежение има в традиционните сектори, в които от години няма дългосрочни решения: въгледобива, енергетиката, жп сектора, транспортния сектор. Още тази зима, ако няма решения, може да има сериозни катаклизми в тези сектори. Не е задължително обаче това да са стачки на улицата."

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия в понеделник президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Като кажем „администрация" не е ясно за какво става въпрос, тя е много разтегливо понятие. При Дянков държавните служители станаха 135 000 души, след като бяха включени НОИ, Здравната каса и още 40 ведомства, които не бяха държавни служители. В агенцията за социално подпомагане също има хора, които са държавни работници, а взимат мизерни заплати за да работят в много тежки условия. В тези служби има напрежение и ще има протестни действия", добави Димитров.

Президентът на КНСБ изтъкна две стъпки, които трябва да бъдат предприети, за да се избегнат подобни проблеми. „Първо, когато се прави оптимизация на персонала, да се вземе под внимание електронното управление. Второ – В приходните администрации, контролните администрации – инспекция по труда, инспекция по храните, РИОКОЗ , агенциите които работят с хората – не трябва да има съкращения. Там дори трябва да се увеличи работната сила. В министерствата обаче със сигурност ще има излишни кадри", каза той.

„В момента има няколко инстанции, които са готови за стачки. Никой от служителите в тях не е запознат с реалните намерения на управляващите. Между 11 и 15 хиляди души могат да излязат на протест", категоричен бе Пламен Димитров.

#Пламен Димитров #КНСБ #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници