Глоба до 500 лева за хазяи без декларация за доходите

Глоба до 500 лева за хазяи без декларация за доходите
До края на годината хонорарите ще са по-високи. Снимка: market-uv.net
A A+ A++ A

Хазяи, лекари и нотариуси може да получат глоба от 500 лева, ако не са подали декларация за доходите си до края на октомври.

Всички, които сами определят и внасят дължимия авансов данък, трябва да подадат до 31 октомври декларацията образец 4001 за налозите, дължими за доходите от третото тримесечие на 2013 г., припомниха от Националната агенция за приходи за "Стандарт". Това са хора, които през третото тримесечие са получили доходи, например в качеството си на хазяи на физически лица, както и нотариуси, адвокати, стоматолози и др. самоосигуряващи се.

Те, както и хората, които работят на граждански договори или получават хонорари, за първи път ще могат да ползват отстъпка от 5% за данъците върху доходите, които ще получат от октомври до Коледа.

Промяната е, че за първи път през 2013 г. за изплащаните хонорари и суми по граждански договори работодателите няма да удържат авансов данък от 10% за последното тримесечие на годината. Това стана с приетите от парламента промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Така от октомври до декември хората ще получат по-високи суми по гражданските и авторските си договори.

#Коледа #хонорари #хазяи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници