Жега трябва, за да се случват нещата в България, твърди магистрат

Жега трябва, за да се случват нещата в България, твърди магистрат
Ненков отказа да отговори на въпрос дали има ли чувство на страх в Конституционния съд, което да извира от фигурата на Делян Пеевски. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

За да стане нещо в България, трябва да се създаде жега. В такава ситуация или нещата съвсем се развалят, или нещо се подобрява. Аз съм оптимист и се надявам, че нещо може да бъде подобрено, заяви в „На светло с Люба Кулезич” конституционният съдия Румен Ненков.

"Продуктът, който създава Конституционният съд, не е на висотата на съвременните изисквания. Конституционният съд не е клуб от богоизбрани 12 човека, които могат да си позволяват всичко. Те трябва да бъдат под строгото наблюдение на обществото”, коментира Ненков.

Според него, решенията не трябва да бъдат вземани на тъмно.

Ненков отказа да отговори на въпрос дали има ли чувство на страх в Конституционния съд, което да извира от фигурата на Делян Пеевски. Той заяви, че не е следовател.

„По-скоро аз трябва да се притеснявам, че една огромна медийна империя може да ме нападне”, добави той.

Магистратът обясни, че всяко негово публично изказване е съпроводено с невероятни отговори по форумите, едно от които много го дразни и това е, че дължи кариерата си на партийна протекция и на служба на определени партии.

„Това е една огромна лъжа”, каза той.

#Румен Ненков #Ненков #Конституционния съд #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници