Оливър Стоун прави филм за Мартин Лутер Кинг

Оливър Стоун прави филм за Мартин Лутер Кинг
Оливър Стоун и Уго Чавес Снимка: bulevard.bg
A A+ A++ A

Легендарният Оливър Стоун ще режисира филм за живота на Мартин Лутер Кинг. Студията DreamWorks и Warner Bros  в момента водят преговори с големия режисьор, съобщава списание "Варайъти".

Джей Фокс, който направи поредица силни роли, се спряга за най-подходящия актьор, който да влезе в образа на легендарния борец за правата на афроамериканците.

Първоначалният замисъл бе да се проследи жизнения път на Мартин Лутър от възхода му на обществената сцена до неговото убийство през 1968 г. Сценарият е дело на Карио Салем.

И Джейми Фокс, и Оливър Стоун не са новаци в реализирането на проекти за важни исторически събития и личности. Режисьорът влезе добре в жанра със своите "JFK" и "Александър", а актьорът грабна "Оскар" за ролята си в "Рей".

Стоун е режисьор и сценарист на култови филми. След успеха на "Среднощен експрес" Стоун получава поръчка за други сценарии - "Конан-варваринът", "Белязаният", "Годината на дракона". През 1981 г. прави режисьорския си дебют - психотрилъра "Ръка". Но мечтата му е да постави социално-проблемен филм и за да намери пари, залага собствения си дом. Заснема филма "Салвадор", за което се е изисквала немалка гражданска смелост.

Той бе голям приятел на президента на Венецуела Уго Чавес, който почина през март тази година.

#Оливър Стоун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници