Тайните на дългия и щастлив живот

Тайните на дългия и щастлив живот
A A+ A++ A

Избягване на стресови ситуации. Както е известно, стресът отключва различни заболявания. За съжаление не е възможно да се живее живот без стрес, но е добре да се опитаме да минимализираме стресогенните фактори в живота ни.

Живот без алкохол. Една чаша вино на ден има ползотворен ефект върху организма. За консумацията на други алкохолни напитки, особено в повишени количества, мнението на лекарите не е положително.

Да избягаме от лекарствата. Ако не се налага ползването им, не приемайте лекарства. Честото посягане към подобни медикаменти може да доведе до пристрастяване, което да е предразполагащ фактор за отключване на различни заболявания.

Спортувайте редовно. Съвременният човек води застоял живот. Опитайте се да бъдете физически по-активни. Физически активните хора изглеждат много по-млади и са с по-нисък риск от развитие на заболявания.

Включете в менюто си зеленчуци, плодове и риба. Храната fast food е вкусна, но не се отразява добре на телесното тегло и на здравето.

Пийте достатъчно вода. Човешкото тяло се нуждае от много вода, за да функционира правилно, особено през по-топлата част от годината.

Откажете цигарите. Проучванията показват, че дори и една цигара на ден уврежда здравето.

Намерете си цел в живота. Старайте се да сте заобиколени от близки за вас хора (семейство, приятели).

Бъдете социално ангажирани. Хората са социални създания и социалният им ангажимент ги кара да се чувстват добре и във форма.

Намерете какво ви кара да се чувствате щастливи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници