Покойник изсече 60 дка гора

Покойник изсече 60 дка гора
От Агенцията по горите коментираха, че лесовъдите издават разрешителни срещу документ за собственост и удостоверение за наследници. Снимка: www.biofriendsbg.com
A A+ A++ A

Починал преди години мъж е получил позволително за сеч и за броени дни е окастрил 60 дка чужди гори край великотърновското село Къпиново, съобщава в. "Труд".

Един от собствениците на имота - професорът по музика в Софийския и в Нов български университет Панайот Панайотов, разказва, че гората е наследена от дядо му Стоян Попов, който е покойник от 60-те години на миналия век. Негово разследване установило, че частен лицензиран лесовъд неотдавна е издал разрешителното за сеч на съименник на дядо му - Стоян Попов от гр. Елена, който също е покойник от няколко години.

От Агенцията по горите коментираха, че лесовъдите издават разрешителни срещу документ за собственост и удостоверение за наследници, но няма механизъм, по който да проверят тяхната достоверност.

Те признаха, че има и други подобни случаи, по които се водят дела.

"Регионалните дирекции по горите проверяват дейността на лесовъда и дали е изискал документите за собственост и удостоверения за наследници. На година обаче минават 3000 подобни преписки и горската администрация няма как да уточни дали не са приложени фалшиви документи", коментира Ценко Ценов, шеф на отдел "Недържавни гори" в агенцията.

#Агенцията по горите #гори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници