Анархия и учителско безхаберие в училище в Петрич

Анархия и учителско безхаберие в училище в Петрич
Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Родители на ученици от Петрич съобщават потресаващи факти за обучението на децата в петричката гимназия "П. Яворов", съобщава "Струма".

Родителите алармират, че децата не стоят в час, а в кафето и тръгват към класните стаи, когато те самите решат, а не когато бие звънеца. Не им се пишат отсъствия или дори при някои преподаватели, като този по рисуване не е прието изобщо да се влиза.

Повечето от децата се прибират рано у дома – на въпроса защо са в къщи обикновено ни се отговаря, че в час са 4-5 човека и госпожата ги пуска. Другият начин е да им се” намекне”, когато са толкова малко, изобщо да не влизат в час.

Учителката по история никога не носи учебник или тетрадка, никога не пише на дъската и не разказва урока последователно. Тези на които преподава втора или трета година казват, че всяка година говори едно и също, без значение в кой клас са децата. Почти винаги тя влиза в час в неадекватно състояние /нетрезво състояние/ и става купон - даже някой път си говорят и на сексуални теми.

Децата споделили, че през първата седмица от учебната година в един от 9-тите класове е възникнал спор през междучасието. По -късно се е оказало, че две от децата са били от друго училище и са влезли без проблем. В училището няма охрана и това е проблем за безопасността на децата.

Училището е рай за малолетните пушачи. В тоалетните на Гимназия „Пейо Яворов” се пуши- през междучасието, след часовете, през часа- кой когато иска. К

"Проблемите в това училище са много и повече не може да пишем, но преди това искаме да обърнем внимание на нещо много важно. В училището има проблем с директора, който в момента е болнични, и има временен. Това от което сме възмутени и вбесени е, че част от учителите се опитват да въвлекат децата ни във проблема между директора и преподавателите в това училище", казват родителите в общо писмо.

Госпожи от училището са влизали в 10 и 11 клас за да настройват децата срещу директора в момент, в който тя се върне.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници