Борисов пожела на Реформаторския блок да се съюзи с БСП и ДПС

Борисов пожела на Реформаторския блок да се съюзи с БСП и ДПС
„Властта не е самоцелна, аз имах най-много власт, когато бях главен секретар на МВР, тогава имах 90 % одобрение“, добави Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Пожелавам им да се съюзят с БСП и ДПС, и тогава ще съм опозиция на тези хора“, се обърна към Реформаторския блок председателят на ГЕРБ, Бойко Борисовм.

„За съжаление, с тяхното непрекъснато излагане пред хората колко са велики, можещи и морални, човек трудно може да се въздържа да не им напомни, че някои от тези хора са управлявали. Даниел Вълчев беше вицепремиер 4 години на Станишев, Меглена Кунева беше изпратена за еврокомисар от БСП и ДПС“, каза още Борисов.

„Нито имам желание да ги елиминирам, нито имам желание да ги въздигам, въобще не ги слушам и бих им дал съвет. Те с това говорене, с тази си политика, с тази си ярост само преди 4 месеца не успяха да влязат в парламента, върху това трябва да помислят. Второто, за което ги моля е да помислят защо не казват една лоша дума за БСП и ДПС, защо само ГЕРБ им е враг“, коментира още бившият премиер във връзка с Реформаторския блок.

„Властта не е самоцелна, аз имах най-много власт, когато бях главен секретар на МВР, тогава имах 90 % одобрение“, добави Борисов.

"Абсолютно спокоен съм за случилото се с Чакъра, ситуацията беше изключително критична, имаше стрелба по полицаи, беше взето колективно решение, бяха информирани министърът и главния прокурор. Ще се провери, но и съдебната експертиза установи, че той се е самоубил, гривната на граната беше още на пръста му и ръката за радост се пази в съдебна медицина в Хасково, но цялата къща беше опасана с гранати, затова разрушихме къщата. Той не е убит от гранатомет", каза Борисов.

"Аз не мога да се притеснявам затова, че съм бил до полицаите си, когато са стреляли с автомати по тях", посочи той.

"Тогава говорих с министъра, говорих с главния прокурор, обясних им каква е ситуацията, бяха там началници, които решиха да не рискуваме живота на хората за нещо, което е приключило", допълни Борисов.

Борисов сподели още, че някои от членовете на ГЕРБ са разколебани.

"На нашите симпатизанти и членове трябва да се обяснява, те имат колебания, питат защо направихме така в парламента, кое ни мотивира или какво да правят след като са ги освободили от работа", заяви той.

Попитан за заплахите за живота му, Борисов отговори кратко: "Когато дойдоха холандските прокурори в България и казаха, че според тях много издирвано и опасно лице се крие вече 4 години в България, те знаят, че е в България и службите знаят, че е в България и никой не намира смелост и кураж той да бъде арестуван, защото това много ще попречи на членството на България в ЕС и Шенгенското пространство. Аз поставих задача на НСБОП, те работиха и го задържаха това лице, екстрадираха го в Холандия, осъдиха го, осъдиха го и в наша съседна страна, свършихме си на 100 % работата. Естествено, е че тези хора, които са направили това, са врагове на този човек", заключи Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #БСП #ДПС #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници