ГЕРБ сбъднали мечтите на поколения софиянци

ГЕРБ сбъднали мечтите на поколения софиянци
"Ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум. Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията", посочи Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Сбъднахме мечтите на поколения софиянци. Хората само мечтаеха за метро, за естакади, за Околовръстно шосе, за подземни гаражи и те вече са факт, и всички ги използват“, заяви председателят на ГЕРБ, Бойко Борисов, на среща с общинските ръководства на структурите на ГЕРБ в столицата.

"Вече сме друг град. Построихме десетки нови детски градини, защото всички преди това бяха продадени или приватизирани. Това е резултатът, когато ГЕРБ управлява два последователни мандата", каза Борисов.

"Какъв експерт е Орешарски? Какво експертно е направил в живота си той? Като дойдохме през 2009 година, ни остави огромен заем, който ние трябваше да плащаме. А като министър, точно преди да си тръгне, позволи да се вдигнат пенсиите, като знаеше, че няма пари за това", посочи още бившият министър-председател.

Борисов подчерта, че правителството и Орешарски нямат никакъв план и не знаят какво правят, след като, още в началото на управлението си, са прибегнали до взимането на заем.

"Кой финансист, кой експерт отива да вземе кредит, който автоматично вдига лихвите в държавата и сваля кредитния рейтинг на страната. Никакъв експерт не е Орешарски. Този човек не е направил едно експертно нещо в живота си. Хората трябва да знаят, че не Станишев, а ние ще трябва да затягаме колана и да връщаме този дълг. Всички ние ще трябва да го изработим, а те просто взеха парите, за да ги изядат и изхарчат. И освен това изключително неекспертно решават също да спрат пенсионната реформа до края на 2014 г. Защо, какво ще се промени тогава? Нищо. Ами защо я спират тогава?", запита Борисов.

"Това правителство е вредно и трябва час по-скоро да си ходи. Двете приходни агенции не работят. Приходите, които се събират, са по-малко от тези, които се събираха по наше време. Инвеститорите виждат какво става в България и бягат", коментира още Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че парламентарната група на партията ще бъде в парламента, за да не позволи да се гласуват закони като този, който връща пушенето.

"Затова ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум. Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията", посочи Борисов.

"Откъде накъде Станишев ще говори, че сме политизирали протестите. Нима през февруари Станишев не излезе и не обяви, че подкрепя всички протести? Тогава каза, че ако не си идем с мир, ще стане по другия начин", отбеляза председателят на ГЕРБ.

"Местан излезе и каза същото, че ще си идем по другия начин. Защо тогава обществото остана пасивно и не реагира, защо политолозите и социолозите не анализираха какво казаха те? А сега всички питат и пишат, че ГЕРБ провалял работата на парламента. Направих си справка и в миналия парламент Станишев е имал 87 неизвинени отсъствия, тоест година и нещо не е идвал на работа. Доган е идвал само два пъти за четири години, а Кутев твърди, че той и Пеевски не са се срещали в парламента", коментира Борисов.

Според него, БСП нямат право да говорят за реформи, защото те дори не са се реформирали.

"Това е партия, която е убивала хора и е взривявала църкви. Изпращали са хората в лагерите в Белене. БСП е избила цвета на българската нация. Кой поред конгрес им предстои, какво са реформирали? Как тези хора ще ни дават на нас оценки? Нас за 4 години ни изкараха сатани, а те са убивали и взривявали български граждани", заяви Бойко Борисов.

Той отрече твърденията, че при ГЕРБ е имало медийна диктатура.

"Кога при ГЕРБ е уволняван журналист или са сваляни цели предавания?", запита Борисов.

„Изборите и гласът на хората са най-точната социология", каза още той.

Според Борисов, социологията на ГЕРБ е ясна – "преди 2 месеца победихме всички партии във Варна, миналата седмица само ние издигнахме кандидат срещу ДПС в Гърмен и 2500 гласуваха за нас, а в червената крепост Трън ги бихме още на първия тур".

"Само в Белене БСП спечели, защото лъжат хората там, че ще строят "Белене", а ние не искаме да лъжем", каза Бойко Борисов.

Във връзка с отношението към Реформаторския блок, председателят на ГЕРБ призова "да насочим общите си усилия срещу политическите опоненти от БСП и ДПС, а не да говорим един срещу друг".

#Бойко Борисов #ГЕРБ #правителство #БСП #ДПС #Пламен Орешарски #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници