Тезите от февруарските протести съвпадат с позицията на омбудсмана

Тезите от февруарските протести съвпадат с позицията на омбудсмана
Исканията от февруарските протести са се препокрили напълно с констатациите от доклада на омбудсмана, твърди Константин Пенчев. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Исканията от февруарските протести са се препокрили напълно с констатациите от доклада на омбудсмана, предаде standartnews.com. Константин Пенчев даде пример за общ проблем със сметката за парно. На нея не се отразява фактът, че хората могат да си спрат радиаторите през деня. Никой не е наясно с факторите, които влияят върху топлообмена на една сграда, уточни Пенчев.

„Няма шанс да се намали цената на парното, ако приемем, че цената на тока е намалена с 5 %", констатира той и алармира, че за много хора сметките за парно са непосилни и трябва да се търси разрешение на този проблем.

„Ролята ми е да се намеся там, където видя нарушени човешки права, дори да срещна мълчалива, или явна съпротива", каза още Пенчев. И продължи, че гражданите ще намерят изход от настоящата криза, защото те вече „няма да оставят проблемите им да се решават без тяхно участие".

#Константин Пенчев #омбудсман #права #проблеми #криза #шанс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници