Обвиненията срещу Богомил Манчев са абсурдни, заяви адвокатът му

Обвиненията срещу Богомил Манчев са абсурдни, заяви адвокатът му
Кабинетът на Бойко Борисов и служебният кабинет Марин Райков след него не са предприели съответните действия за спиране на търговските отношение /по отношение на проекта АЕЦ "Белене". Това каза собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Манчев. Снимка: БГ
A A+ A++ A

Обвиненията към шефа на "Риск инженеринг" Богомил Манчев, които бяха повдигнати в петък, са напълно незаконосъобразни и несъстоятелни, заяви адвокатът Менко Менков, който представлява Манчев, съобщава 3e-news.

Менков цитира мотивите на прокуратурата, според които е повдигнато обвинение за действие неустановено място и дата.

"Просто подобен абсурд в правния мир не съществува", обясни защитникът.

Той има и редица притеснения по отношение на обвинението, защото четирима прокурори са отказали да се разпишат по решение за повдигане на обвинение. Обвинението е по чл. 203, ал. 1 – длъжностно присвояване. По него обаче е обвинен Крум Анастасов, който е присвоил над 8,6 млн. лв.

Богомил Манчев припомни на пресконференция, че по договорът за изграждането на АЕЦ "Белене" страни са НЕК и руската "Атомстройекспорт". Така компанията "Риск инженеринг" всъщност няма договорни отношения с НЕК и няма как оттам да са склонили държавна фирма да присвоява пари.

"Проектът "Белене" нито е замразен, нито е спрян. Просто няма правно действие за това. Обектите на площадка "Белене" са под управлението на "Атомстройекспорт", коментира Менков.

В момента няма издаден акт 10 по Закона за устройство на територията, за да се започне спиране на проекта "Белене".

Манчев обяви, че това са политически действия, насочени срещу него "от този, който управлява държавата". Той добави, че в момента се цели държавата ни да загуби арбитража между НЕК и "Атомстройекспорт". Ако това се случи, то България може да се наложи да плаща милиарди левове санкции.

#"Риск Инженеринг" #Богомил Манчев #Менко Менков #Менков #Манчев #Белене #НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници