Samsung и LG в надпревара за първия смартфон с гъвкав дисплей

Samsung и LG в надпревара за първия смартфон с гъвкав дисплей
A A+ A++ A

Надпреварата за пускането на първия смартфон с гъвкав дисплей между LG и Samsung започва да добива състезателен характер. Както е известно, и двата корейски гиганта ще започнат още в рамките на този месец масово производство на гъвкави дисплеи и в момента спорят за короната кой първи ще успее да стигне със своя продукт до пазара.

Към момента от Samsung вече потвърдиха идването на лимитирана серия на Galaxy Note 3, която ще бъде с гъвкав дисплей и трябва да се появи до края на октомври след премиерата следващата седмица. Според последни данни LG ще успеят да пуснат своя модел LG Z малко преди основния конкурент, като производството вече е стартирало. Междувременно от Wall Street Journal писаха, че джаджата ще се казва G Flex и ще има 6" AMOLED дисплей и опровергаха информацията за представяне този месец, като вместо това да я очакваме през ноември.

Подобно на лимитираното издание на Galaxy Note 3 и това устройство също ще се предлага в изключително ограничени количества, но ще бъде с извит дисплей. Причината е, че и LG и Samsung към момента нямат капацитет за големи количества гъвкави дисплей и по-скоро спорят за слава. Още повече че поне първите модели на двете компании няма да са и гъвкави в буквалния смисъл на думата, защото останалите компоненти в устройствата не са такива. В случая гъвкавите дисплеи ще бъдат използвани основно като маркетингов елемент, а също така и за намаляване на рамките на смартфоните, както и за създаването на много по-издръжливи и леки устройства.

http://www.unwiredview.com/2013/10/02/lg-z-will-be-its-first-flexible-display-phone-samsung-will-launch-curved-screen-galaxy-note-3-next-week/
http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304176904579112710757068256.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино