Sony иска да влезе в Топ 3 на производителите на телефони

Sony иска да влезе в Топ 3 на производителите на телефони
A A+ A++ A

Плановете на Sony за развитието на мобилния бизнес на компанията са амбициозни. Наскоро стана дума, че за следващата година японците планират да доставят 55% повече телефони, но това не е достатъчно. Според Денис ван Шие, който ръководи продажбите и маркетинга в Sony Mobile, целта на компанията е да стане третият по големина производител на телефони по отношение на стойността на продажбите.

Не е уточнил обаче за какъв период е поставена тази цел, но е допълнил, че не става дума за 10 години, а много по-скоро. Според него третото място означава около 20% от пазара на смартфони по отношение на стойността, а в момента на Sony Mobile се падат 6,5-7%. Агресивната цел е следствие от смяната на управленския екип в Sony и избора на Казуо Хираи за президент през април 2012 г. и сега е възможно в разработката на мобилни продукти да се използват всички технологии на компанията майка.

Стратегията на Sony Mobile се крепи на две основни опори - разпознаваемостта на бранда Sony и съществуващата мрежа за дистрибуция на телевизори и друга потребителска електроника и игрови конзоли. Според Ван Шие компанията ще се насочи към по-високия клас смартфони с цени над 300 евро, където се генерират по-големи приходи.

http://blogs.wsj.com/tech-europe/2013/10/02/sony-aims-to-be-worlds-no-3-handset-maker/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино