Лаборатория за иновации в СУ ще учи на разработка на мобилни приложения

Лаборатория за иновации в СУ ще учи на разработка на мобилни приложения
A A+ A++ A

Във Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" отвори врати лаборатория за иновации, която е съвместен проект със Samsung Electronics. Част от глобалния проект на корейската компания за борба с младежката безработица, тя дава възможност на студентите да получат допълнителни умения за повишаване на своите възможности за професионална реализация.

Обучението продължава един семестър, а студентите ще се учат да създават приложения за Android. В края на периода преминалите успешно курса ще получат сертификат от Samsung, който би трябвало да им помогне в кариерното развитие. Допълнителен стимул за участие е организираният през този семестър от Samsung конкурс, в който голямата награда е 3000 евро и възможност за стаж в Samsung България. Най-доброто приложение, разработено от студентите, ще бъде публикувано в Samsung Store.

Лабораторията за иновации в СУ "Св. Климент Охридски" предоставя интегрирана хардуерна и софтуерна програма за обучение на студенти ІІ-ІV курс за разработка на мобилни приложения. Учебното съдържание е изцяло дигитализирано и е достъпно в 20 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, които са свързани със сензорна е-дъска и лаптоп за преподавателя, а освен това има и допълнителни мобилни устройства за тестване на приложения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино