Газовата връзка с Турция се отлага за 2019 г.

Газовата връзка с Турция се отлага за 2019 г.
Газовата връзка с Турция е най-изостанала и няма да бъде готова по-рано от 2019 г. Снимка: www.dnesbg.com
A A+ A++ A

„Газовата връзка с Турция е най-изостанала и няма да бъде готова по-рано от 2019 г.“, заяви заместник-министърът в икономическото ведомство Иван Айолов, предаде 3e-news.net.

„Заварихме маркирани проекти, но не във фаза, в която трябва да бъдат“, каза още Айолов и допълни, че в края на този месец трябва да приключат строителните дейности по газовата връзка с Румъния, след което ще премине през тестови режим.

Шефът на „Булгартрансгаз“ Кирил Темелков обеща преди време газовата връзка с Румъния да влезе в експлоатация в края на тази година. По отношение на газовата връзка с Гърция напредъкът е малък, има обаче активизиране по отношение на газовата връзка със Сърбия, особено след посещението на сръбския министър Зорана Михайлович.

Стана ясно, че до края на този месец ще стартира процедурата по избор на проектант и отчуждаване на земи, за да може през май 2014 г. да има възможност за строителни дейности. Айолов отбеляза като успех подписването на споразумението с консорциума по разработката на находището „Шах Дениз“ за доставка на природен газ от Азербайджан.

#Иван Айолов #Румъния #Гърция #Турция #България #Кирил Темелков #Зорана Михайлович #Шах Дениз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници