Бежанци се жалват от дискриминация от „Атака“

Бежанци се жалват от дискриминация от „Атака“
Група сирийски бежанци се жалват в Комисията за защита от дискриминация от депутата от „Атака“ Магдалена Ташева. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Група сирийски бежанци се жалват в Комисията за защита от дискриминация от депутата от „Атака“ Магдалена Ташева заради разпространено слово на омраза. Освен законотворец Ташева е и телевизионен водещ в партийната телевизия „Алфа“, съобщи бТВ.

За жалбата срещу Ташева информира Българският хелзинкски комитет (БХК), който ще представлява бежанците пред Комисията за защита от дискриминация. В жалбата е посочено, че многократно в предаването си „В окото на бурята“ Ташева представя бежанците като „мними, екстремисти и престъпници, и им отнема човешкия облик“.

Ташева нарича бежанците „изчадия“, „сган“, „масови убийци“, „канибали“, „диваци“, „ислямски фундаменталисти, които бягат от правосъдието“ и „лъжат властите“, „отвратителни, долнопробни примати, които бягат от закона в Сирия“ и „започнаха да крадат, да бият“ в България и които ще „започнат да изнасилват, да режат глави“, изтъкват от правозащитната организация.

#БХК #Магдалена Ташева #бежанци #дискриминация #правозащитна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници