Белият дом нареди затваряне на правителствените агенции

Белият дом нареди затваряне на  правителствените агенции
Институциите в САЩ няма да работят неопределено време. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководителят на бюджетната служба на САЩ Силвия Матюс Бъруел нареди да започне затварянето на федерални агенции, след като американският Конгрес не успя да прокара бюджета, който трябваше да предотврати спирането на дейността на правителството, предаде АФП.

Бъруел призова Конгреса колкото се може по-бързо да приеме временен оперативен бюджет, който да позволи на правителствените служби да възобновят работата си.

Държавният департамент на САЩ възнамерява да продължи работа даже в случай, че не се постигне компромис за държавния бюджет и финансирането на федералното правителство бъде временно прекратено, предаде РИА Новости.

На 1 октомври, точно в 7 сутринта българско време, в САЩ изтече настоящият бюджетен период и започва следващият. Но за харченето на държавни пари не е приет необходимият закон, след като Сенатът блокира здравната реформа на президента Барак Обама.

В резултат повече от 700 хиляди чиновници ще трябва да си останат вкъщи и ще са в принудителна отпуска. Наблюдатели определят ситуацията като предстоящ колапс на федералните институции в САЩ.

#САЩ #конгрес #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници