Ден на бившия пушач в Брюксел

Ден на бившия пушач в Брюксел
Снимка: www.saatchi.be
A A+ A++ A

В парк „Санконтенер” в Брюксел за първи път се състоя Ден на бившия пушач. Инициативата е на Европейската комисия, предаде агенция "Фокус".

Еврокомисарят по здравеопазването Тонио Борг и известният ди-джей Боб Синклер поздравиха 400 хиляди мъже и жени, включили се в програмата на ЕК „Бившите пушачи са неудържими” и заявили желание да откажат цигарите.

Целта на иницативата Деня на бившия пушач е да отбележи постиженията на бившите пушачи навсякъде по света и има за цел да вдъхнови тези, които се борят с тютюна. При нея акцентът вече не се поставя върху опасностите от тютюнопушенето, а върху ползите от отказването от него, като се подчертават вдъхновяващите постижения на бивши пушачи и се предлагат практически съвети за отказване от цигарите.

Кампанията „Бившите пушачи са неудържими” започва през юни 2011 и вдъхновява цяло поколение мъже и жени да спрат цигарите завинаги и да започнат живот като непушачи. Това помага Европа да бъде по-здрава.

29 % от европейците пушат, като в ЕС тютюнопушенето продължава да бъде най-честата причина за смъртни случаи и заболявания, които могат да бъдат предотвратени. 31 % от пушачите са се опитвали да откажат цигарите през последните 12 месеца.

#Тонио Борг #пушач #Брюксел #Европейската комисия #ЕК #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници