Голямо хоро, протест и контрапротест посрещнаха Орешарски в Търново

Голямо хоро, протест и контрапротест посрещнаха Орешарски в Търново
Снимка: veliko-tarnovo.net
A A+ A++ A

Във Велико Търново започнаха честванията на 105 години Независима България. За празника пристигна премиерът Пламен Орешарски.

Голямото търновско хоро за втора година събра десетки гости и старостоличани под ритмите на народната музика, предаде радио „Фокус”-Велико Търново.

Хорото започна от паметник „Майка България" и се отправи към площад „Цар Асен І" пред крепостта Царевец. Финалът му ще прелее в националното честване на 105 години Независима България. Цялото трасе на хорото - по улиците „Независимост", „Стефан Стамболов", „Иван Вазов", както и площадите „Майка България" и „Цар Асен І" е озвучено, а всеки включил се получи стикер „Аз играя Голямото търновско хоро в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019".

Над 5000 жители и гости на Велико Търново се включиха в първото издание на Голямото търновско хоро на 22 септември миналата година.

Малки групи "за" и "против" правителството на Орешарски са се събрали пред сградата на Областна администрация - Велико Търново с плакати.

Премиерът не се спря при двата лагера, тъй като бързаше за срещата с местната власт. Той заяви, че не се притеснява от внесения от ГЕРБ вот на недоверие, тъй като това енормална политическа практика.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници