Без повдигнати обвинения след обиските за АЕЦ "Белене"

Без повдигнати обвинения след обиските за АЕЦ "Белене"
Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

След обиските в четири града в петък, все още няма повдигнати обвинения по разследването за плащания по проекта АЕЦ"Белене", предаде БНТ.

Бяха задържани за 24 часа двама бивши изпълнителни директори на НЕК - Иво Лефтеров и Крум Атанасов. В ареста е бил и Събин Събинов, който управлява "Уорли Парсънс", строителен надзорник на "Белене". Засега тримата остават свидетели.

В петък в София, Перник, Козлодуй и Белене бяха извършени спецакции на прокуратурата, ДАНС и МВР, срещу нарушители в областта на енергетиката.

Причината е, че на 9 август в СГП е образувано досъдебно производство за присвояване в особено големи размери и умишлена безстопанственост. Основната насока на разследването са извършените плащания от НЕК ЕАД за консултантски услуги по проекта АЕЦ „Белене" след решението на компетентните държавни органи за спиране на строителството на атомната електроцентрала.

Прокуратурата разследва безстопанственост и присвояване в особено големи размери заради платени 14 млн. евро за строителен надзор след края на март 2012 год., когато проектът беше спрян с решение на Парламента.

#Белене #ДАНС #прокуратура #МВР #НЕК #Иво Лефтеров #Събин Събинов #"Уорли Парсънс"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници