Според Миков, светът налага нови измерения на независимостта

Според Миков, светът налага нови измерения на независимостта
Председателят на парламента заяви, че денят на Независимостта е празник на способността ни да бъдат следвани и развивани богатите ни вековни традиции. Снимка: viaranews.com
A A+ A++ A

"Сложният свят на трудности, изпитания и предизвикателства, в който живеем, налага нови измерения на независимостта", каза в свое изявление по повод 22 септември, председателя на Народното събрание Михаил Миков, съобщиха от НС.

В деня на официалния празник председателят на парламента е гост на тържествата във Велико. Според Миков, достойнството, способността да вярваш в себе си, да отстояваш себе си в света, като в същото време уважаваш и си партнираш с другите, трябва да са в центъра на нашите размисли. В изявлението си председателят на Народното събрание посочва, че да си независим през 21 век означава да отстояваш собствения си интерес, но да позволяваш това и на другите.

Да си независима държава отдавна не значи да си се оградил от съседите си и от света, не означава да си глух за мнението на другия, а тъкмо напротив, посочва председателят на Народното събрание. Според него независимостта в един свят на мигновена комуникация и на необозрим достъп до информация е преди всичко осъзнаването на взаимозависимостта на всички държави и народи, осъзнаването на огромната мрежа от търговски, културни, политически, екологични връзки, които ни свързват всички на нашето земно кълбо.

Председателят на Народното събрание посочва, че денят на Независимостта е празник на способността ни да бъдат следвани и развивани богатите ни вековни традиции, безценните ни възрожденски идеали.

#Михаил Миков #съседи #Народно събрание #способности

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници