Италиански депутати протестират с целувка срещу хомофобския закон

Италиански депутати протестират с целувка срещу хомофобския закон
Членове на италианския парламент са против хомофобските закони.
A A+ A++ A

Членове на италианския парламент се целуваха в пленарната зала в знак на протест срещу хомофобски проектозакон, съобщава румънският вестник "Евениментул зилей", позовавайки се на италианското издание "Република".

Депутати от един и същи пол от опозиционното движение "Пет звезди" на Бепе Грило се целунаха по време на пленарно заседание, показвайки картончета с надпис "повече права". Те протестират срещу закон, който частично регламентира хомофобията, като игнорира обиди, нанесени на лицата с нетрадиционна сексуална ориентация, посочва БТА.

Опозиционните парламентаристи обясниха, че са се целунали, "защото една целувка или прегръдка не трябва да поражда страх и затова нас не ни е страх".

Проектозаконът, целящ да се бори с хомофобията и трансфобията, беше приет в четвъртък от Камарата на депутатите с 354 гласа за и 79 гласа против. Групите на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните обаче го критикуваха, защото гарантира правото на мнение на някои политически, културни и религиозни организации, така че те могат да продължават да правят хомофобски коментари.

#Италия #Бепе Грило #гейове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници